POZIVNICA-Treći Simpozijum medicinskih sestra i tehničara iz prakse

Poštovane kolegice i kolege,

 

Treći  Simpozijum  medicinskih sestra i tehničara iz prakse u organizaciji Udruženja/Udruge zdravstvenih tehničara „Medicinar“ Brčko, održat će se u Brčkom  od 09. do 11.03.2018.godine.

 

Prateći aktualna dešavanja u našem širem okruženju odlučili smo se da ove godine tematski Simpozijum usmjerimo na javnozdravstvenu problematiku i zdravstvene trendove koji imaju direktan utjecaj na zdravlje stanovništva, na naš rad i radno okruženje te odgovorimo izazovima koje nam donosi vrijeme u kojem živimo.

 

Radni naziv Trećeg simpozijuma je:

 

CIJEPLJENJE – IZAZOVI 21 STOLJEĆA

 

Odabranom temom, stručnim radovima, statističkim podacima, planiranim okruglim stolovima i plenarnom diskusijom cilj nam je da ukažemo na aktualnost javnozdravstvene problematike i vremena u kome se nalazimo te izazova koje nam je moderno doba donijelo.

Kroz brojne stručne i poster prezentacije i tematske okrugle stolove,  razmijenit ćemo iskustva iz stručne prakse medicinskih  sestara i tehničara iz različitih sredina.

 

Očekujemo Vas u Brčkom da zajedničkim angažovanjem i radom animiramo profesionalnu i širu javnost te ukažemo na prijetnje  i izazove po zdravlje, kako stanovništva tako i nas samih, zdravstvenih radnika, koje nameće vrijeme koje je pred nama jer sve ono što činimo danas ima dalekosežne posledice na našu i budućnosti novih pokoljenja.

 

Vidimo se u Brčkom

 

Brčko 23.01.2018.god     Organizacioni odbor